There was an error in this gadget

Friday, November 28, 2008

Kenangan Di Sharodz 1990 - 1992 (Babak Pertama)

Dulu...masa memula kaki ku melangkah ke Sek Men Keb (A) Sharifah Rodziah....aku mmg tak suka. Satunya, sedih sebab al-maklum la tak pernah berpisah dgn mak bapak.... Kerja aku memang menangis je setiap kali maghrib menjelang....bila malam je mmg start la tears aku nk keluar... Selalu klu kat dlm surau tu sure mata aku merah...segan gak tapi aku cover line... Imej mesti jaga maa.... tapi benda tu tak lama dengan aku....kejap je...kiranya nak sesuaikan keadaan la.... Bila dah dapat geng....tu dia...masa tu...haa, pening la kepala Mak Yan dgn Mak Midah....masa Form 1...aku lom tunjuk taring lagi.....tapi dah kumpul geng dah.... Start Form 2....masa tu dah ada geng dah: Pajay, Ayun, Erin, Ieta, Pijat, Ummu, Zarieyn, Sriy & Eiyla ...kira2nya geng tu paling havoc... memang ramai yang menjadi pencetus keriuhan....(klu dikenang-kenangkan mmg kelakar). Mana tak nyer.... masa bulan puasa....weekend org suruh rehat...tido lama skit....kami semua tak tido...dok jadi tikus..merayap ntah memana....ingat lagi masa dok kat Block G....jadi orang pertama bangun sahur la... tak tido smpi pagi...bila org bangun buat sunday duty...kami dok pakat tidoq tak sedarkan diri...main mercun la....siap lawan main perang2 lagi dengan Block F....canggih ke tak canggih... Masa tu la Mak Midah dok mengamuk datang kat blok G suh semua penghuni turun.....mau bebudak tu tak marah....pasal org lain...org lain kena sama.... tapi kitorg ni kira berani mati la....menyerah diri....taknak nti dipersalahkan oleh penghuni block yang lain....... Ingat lagi kena tulis seribu ayat...bukan pendek lak tu ayat tu.....panjang(tapi aku dh tak ingat la apa ayat tu).... dh la nama aku panjang sedepa.....aduhai.....penat tau....nasib baik la ada geng yang tolong tuliskan.....(seronok gak mengimbas kenangan lama ni kan). Ada mesyuarat displin lagi....nak kenakan tindakan apa kat bebudak yang nakal ni tadi.....akhirnya kami berenam + NAO kena tindakan displin lagi empat terselamat.....nak tau apa............
TUNGGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Di Hari Pertunanganku (20/10/07)


Pada tarikh bersejarah 20/10/2007 aku selamat menjadi tunangan orang... Terasa sedih sekali kerana tak lama lagi aku akan menjadi isteri orang dan keutamaanku akan ku berikan kepada suamiku... Tapi perasaan gembira terbit juga diriak wajahku..kerana akhirnya tamatlah penantianku selama ini... Ada juga kaum adam yang sudi memperisterikan aku.... Doaku kepada Allah yang Satu...semoga dipermudahkan jodoh ini dan diberkati hidupku dari dunia sampai akhirat.... Aku bahagia kerana memiliki dia dalam hidupku... Berperwatakan sederhana, penyayang, sabar dengan kerenah ku yang pelbagai....Alhamdulillah..... Insyaallah kalau tiada aral melintang...March 2009 kami akan disatukan....

Anak Saudaraku satu2 nya...

Ni....Khalisya Daiyini....anak buahku satu2nya...setakat ni la....anak adik aku...ROMO...aku lom ada lagi.... Al-maklum la anak buah baru sorang tu yang banyak lemak tu....manjanya nauzubillah... tapi kesayangan semua...sampai bergaduh2 la kalau nk bawak dia jalan..hehehhehe... Cutekan...macam muka Tia dia....hehehhehe